Menorval Prestige 0,7L 40%
Menorval Prestige 0,7L 40%
                                        2 évig érlelt fiatal, gyümölcsös és tüzes almapárlat.                                                                            
                                                                                                                                                                                        
                                    
                                    
                                    
                                                                        
                                                                                    
                                                                12 803 Ft                                                            
                                                                                                            
                                                    Egyéb információk
A calvados egyike a három francia "Apellation Contrôlée" párlatnak. Ellentétben a cognac-kal és az armagnac-kal azonban a calvados nem bor, hanem almabor (erjesztett almalé) lepárlásával készül Franciaország észak-nyugati részében, Normandiában.
Az 1769 óta konyakkészítéssel foglalkozó Prunier-ház  elsősorban a Pays d'Auge területről és a környező területekről (Orne-völgy és Merlerault) vásárol fel párlatokat, mivel ezeket tartják a legjobbnak. Minden terület hoz másik karaktert ad hozzá a blendhez: az AOC Pays d'Auge biztosítja a "kifinomultságot", a Merlerault-terület a "gyümölcsösséget", a többi terület pedig a "lekerekedettséget". 
A lepárlás kétféleképpen történhet: 1. kétszeres kisüsti lepárlás (mint a konyaknál) – Pays d'Auge, 2. tornyos lepárlás – egyéb területek. Ezután általában egyesítik a kettőt, hogy a legjobb minőséget érjék el. A kétszeres lepárlás elegáns stílust és nagy komplexitást ad a calvadosnak. Ezzel ellentétben az tornyos desztilláció több gyümölcsösséget és gyorsabb érést biztosít. 
A lepárlás után a 70-72%-os párlatot általában 400 literes tölgyfahordóban érlelik. Ahhoz, hogy a hosszú érlelési folyamat során optimális minőséget tudjanak elérni, a pincemesternek rendszeresen ellenőrizni kell a minőséget, és ha szükséges, mozgatnia kell a párlatot az új és a régi hordó között annak érdekében, hogy a lehető legjobb egyensúlyt lehessen elérni a kész italban.
                                                Ehhez a termékhez jelenleg nem található további leírás.                                            
                                        Nincsenek vélemények
                
            Vélemény írásához kérjük jelentkezzen be!
    Legyen Ön az első kérdező.
                        Kérjük jelentkezzen be!
            
 Személyes átvétel
 Személyes átvétel  GLS Házhoz szállítás
 GLS Házhoz szállítás  
             
                                 
             
                 
                         
                             
                        
