Chateau de Montifaud Petite Champagne Fleur de Cognac 0,7L 40%

Chateau de Montifaud Petite Champagne Fleur de Cognac 0,7L 40%

Chateau de Montifaud Petite Champagne Fleur de Cognac 0,7L 40%

Chateau de Montifaud Petite Champagne Fleur de Cognac 0,7L 40%

Egy gyönyörű konyak a mindennapokra. Lágy ízzel és telt aromákkal kényezteti a kóstolót.
Cikkszám: G006 000652

14 576 Ft

Egyéb információkA cég alapjául szolgáló első szőlészetet Augustin-Pierre Vallet alapította 1837-ben. 3 kis rézüstöt épített, és bouilleur de cru (saját borát lepárló konyaktermelő) lett. Ebből annyi pénzt keresett, hogy 1866-ban egy kastélyt (château) építtetett,innen származik a cég mai neve. A bordeaux-i borrégióval ellentétben, akonyakrégióban nagyon ritka a château elnevezés, mivel itt ezt nem lehet automatikusan felvenni, ha valaki egy új borászatot alapít.

      

Augustin-Pierre-t követve ma már a hatodik generáció foglalkozik a családban konyaktermeléssel. A céget jelenleg Michel Vallet irányítja.

      

A Château de Montifaud 90 hektár összterületű birtokai a Grande és Petite Champagne, vagyis a legjobb konyakokat adó két régióban terülnek el. A hagyományos családi konyakgyártási folyamatotkövetik: a saját szőlőbirtokokon megtermelt szőlőből bort készítenek, azt saját rézüstjeikben lepárolják, a párlatot saját pincéikben érlelik,több évjárat keverésével blendet készítenek, majd a kész konyakot magukpalackozzák és hozzák forgalomba. Tehát a teljes folyamatot maguk végzik, a szőlőtől a palackozott konyak értékesítéséig: az ilyen konyakokat nevezik „single estate” vagy „estate bottled” konyakoknak. Családi gyűjtemények egészen különleges: még mindig öriznek8 palackkal az Augustin-Pierre által az 1830-as években lepárolt konyakból.
Ehhez a termékhez jelenleg nem található további leírás.
Nincsenek vélemények
Vélemény írásához kérjük jelentkezzen be!
Legyen Ön az első kérdező.
Kérjük jelentkezzen be!
 Személyes átvétel
 GLS Házhoz szállítás

Kapcsolódó termékek


Akik ezt a terméket vásárolták, gyakran vásárolták ezeket a termékeket


Akik ezt a terméket megtekintették, ezeket a termékeket is megtekintették

Feliratkozás hírlevélre