Chateau de Montifaud Héritage L50 Louis Vallet 0,7L 40%

Chateau de Montifaud Héritage L50 Louis Vallet 0,7L 40%

Chateau de Montifaud Héritage L50 Louis Vallet 0,7L 40%

Chateau de Montifaud Héritage L50 Louis Vallet 0,7L 40%

Ezt az 50 éves konyakot jelenleg öreg hordókban tárolják. Erõsen oxidált konyak ("madérisé"), amely már elérte teljes érettségét. Pár év múlva demizsonba fogják átfejteni, hogy aromáit megõrizhesse az utókornak.
Cikkszám: G006 000135

148 439 Ft

Egyéb információkA cég alapjául szolgáló első szőlészetet Augustin-Pierre Vallet alapította 1837-ben. 3 kis rézüstöt épített, és bouilleur de cru (saját borát lepárló konyaktermelő) lett. Ebből annyi pénzt keresett, hogy 1866-ban egy kastélyt (château) építtetett, innen származik a cég mai neve. A bordeaux-i borrégióval ellentétben, a konyakrégióban nagyon ritka a château elnevezés, mivel itt ezt nem lehet automatikusan felvenni, ha valaki egy új borászatot alapít.

      

Augustin-Pierre-t követve ma már a hatodik generáció foglalkozik a családban konyaktermeléssel. A céget jelenleg Michel Vallet irányítja.

      

A Château de Montifaud 90 hektár összterületű birtokai a Grande és Petite Champagne, vagyis a legjobb konyakokat adó két régióban terülnek el. A hagyományos családi konyakgyártási folyamatot követik: a saját szőlőbirtokokon megtermelt szőlőből bort készítenek, azt saját rézüstjeikben lepárolják, a párlatot saját pincéikben érlelik, több évjárat keverésével blendet készítenek, majd a kész konyakot maguk palackozzák és hozzák forgalomba. Tehát a teljes folyamatot maguk végzik, a szőlőtől a palackozott konyak értékesítéséig: az ilyen konyakokat nevezik „single estate” vagy „estate bottled” konyakoknak. Családi gyűjtemények egészen különleges: még mindig öriznek 8 palackkal az Augustin-Pierre által az 1830-as években lepárolt konyakból. 
      
A Château de Montifaud Héritage Louis Vallet L50 konyakot, ezt az 50 éven át érlelt párlatot jelenleg öreg hordókban tárolják, ami megakadályozza, hogy túl sok tannin halmozódjon fel a konyakban. Alkoholtartalma természetes párolgás útján csökkent le mostani szintjére, vagyis eredeti hordós erősségű konyakról van szó. Erősen oxidált, ún. "madérisé" konyak, amely már elérte teljes érettségét. Pár év múlva demizsonba fogják átfejteni, hogy aromáit évtizedeken vagy akár évszázadokon át megőrizhesse az utókornak. A konyakház különleges, kézzel fújt, ún. Ancestrale üvegpalackban hozza forgalomba, amelynek különlegessége, hogy az üvegben levegőbuborékok vannak, amelyek régies külsőt kölcsönöznek a palacknak. A palackot selyemmel bélelt, fából készült Royal díszdoboz foglalja magában.
Ehhez a termékhez jelenleg nem található további leírás.
Nincsenek vélemények
Vélemény írásához kérjük jelentkezzen be!
Legyen Ön az első kérdező.
Kérjük jelentkezzen be!
 Személyes átvétel
 GLS Házhoz szállítás

Kapcsolódó termékek


Akik ezt a terméket vásárolták, gyakran vásárolták ezeket a termékeket


Akik ezt a terméket megtekintették, ezeket a termékeket is megtekintették

Feliratkozás hírlevélre