Rémy Martin Cognac Coeur de Cognac PDD (0,7L 40%)

Rémy Martin Cognac Coeur de Cognac PDD (0,7L 40%)

Cikkszám: AC013-010
Egy aromákban gazdag blend, amely az érett nyári gyümölcsök és a lágy, hihetetlenül gazdag érzéki örömök ígéretét nyújtja.
Ár: 19 530 Ft
Termék elérhetősége: ELÉRHETŐ
house 6.png

Rémy Martin, aki eredetileg szőlőtermelő volt, 1724-ben alapította meg a céget, amely azóta is családi vállalkozásként működik. Miután 1774-ben további szőlőterületeket vásárolt Cognac városa körül, a család a régió egyik legjelentősebb konyakkészítőjévé vált. Paul Emile Rémy Martin találta ki a kentaur-logót 1870-ben, illetve ő fejlesztette ki a Fine Champagne blendet is (min. 50% Grande Champagne, valamint Petite Champagne) 1898-ban, amelyet 1938-ban ismert el a francia jog önálló cru-ként. 1948 óta a legtöbb Rémy Martin konyak Fine Champagne blend. 

      

A Rémy Martin az 1900-as évek elején pénzügyi problémák miatt csaknem tönkrement. André Renaud mentette meg a céget: külső forrásokat vont be és 1965-ig maga is irányította a vállalkozást. Végrendeletében idősebb lányára, Anne-Marie-ra hagyta a cég 51%-át, fiatalabb lányára, Genevieve-re pedig 49%-át. Anne-Marie összeházasodott André Hériard Dubreuil-lel (aki azután a céget irányította), míg Genevieve Max Cointreau felesége lett, aki a népszerű francia likőrgyártó család leszármazotta volt. Ezzel kezdődőtt el az a viszályokban és cselszövésekben gazdag folyamat, amely végül is a Rémy Martin és a Cointreau 1990-es egyesüléséhez vezetett. Ezzel jött létre a ma ismert Rémy Cointreau cég, amely a világ egyik legjelentősebb luxus italgyártó és -kereskedő vállalata.

      
A Rémy Martin Cœur de Cognac a cég egyik legújabb terméke. Aromákban gazdag blend, amely érett nyári gyümölcsös jegyeket és a lágy, hihetetlenül gazdag érzéki örömök ígéretét nyújtja. Gyönyörű, arany jegyekkel átszőtt borostyán színe, komplex, érett sárgabarackra emlékeztető illata és telt, gazdag textúrája igazán kivételessé, tiszta élvezetté teszi. Kezdő konyakfogyasztóknak ajánljuk, akik szeretnének egy kiváló minőségű, de megfizethető italt kipróbálni.
Régió (Cru)
Fine Champagne
Blend összetétele
Grande Champagne min. 50%, Petite Champagne
Szőlőfajta
n.a.
Szőlőtermelő
n.a.
Szüret éve
n.a.
Lepárló
n.a.
Érlelő
Rémy Martin
Hordó típusa
n.a.
Átlagos érlelési idő
n.a.
Érlelési kategória
VSOP
Palackozó
Rémy Martin
Alkoholtartalom
40,0%
Szín
lágy borostyán
Illat
érett sárgabarack
Íz
érett sárgabarack
Lecsengés
hosszú és kiegyensúlyozott
Egyrégiós
nem
Egybirtokos
nem
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
nem
Űrtartalom
70 cl
Palack típusa
Hélios dekanter
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
nincs