Rémy Martin Cognac Mature Cask VSOP (0,7L 40%)

Rémy Martin Cognac Mature Cask VSOP (0,7L 40%)

Cikkszám: AC013-003
A Rémy Martin Mature Cask VSOP nevét a párlatok hordós érlelésének utolsó fázisáról kapta: a párlatot egy teljes éven át legalább 20 éves hordókban érlelik. A gyümölcsös jegyek így intenzívebbé válnak; ezt nevezik érett hordós befejezésnek.
Ár: 13 199 Ft
Régi ár: 13 540 Ft
Megtakarítás: 341 Ft (3 %)
Termék elérhetősége: RENDELÉSRE
house 6.png

Rémy Martin, aki eredetileg szőlőtermelő volt, 1724-ben alapította meg a céget, amely azóta is családi vállalkozásként működik. Miután 1774-ben további szőlőterületeket vásárolt Cognac városa körül, a család a régió egyik legjelentősebb konyakkészítőjévé vált. Paul Emile Rémy Martin találta ki akentaur-logót 1870-ben, illetve ő fejlesztette ki a Fine Champagne blendet is (min. 50% Grande Champagne, valamint Petite Champagne) 1898-ban, amelyet 1938-ban ismert el a francia jog önálló cru-ként. 1948 óta a legtöbb Rémy Martin konyak Fine Champagne blend. 

      

A Rémy Martin az 1900-as évek elején pénzügyi problémák miatt csaknem tönkrement. André Renaud mentette meg a céget: külső forrásokat vont be és 1965-ig maga is irányította a vállalkozást. Végrendeletében idősebb lányára, Anne-Marie-ra hagyta a cég 51%-át, fiatalabb lányára, Genevieve-re pedig 49%-át. Anne-Marie összeházasodott André Hériard Dubreuil-lel (aki azután a céget irányította), míg Genevieve Max Cointreau felesége lett, aki a népszerű francia likőrgyártó család leszármazotta volt. Ezzel kezdődőtt el az a viszályokban és cselszövésekben gazdag folyamat, amely végül is a Rémy Martin és a Cointreau 1990-es egyesüléséhez vezetett. Ezzel jött létre a ma ismert Rémy Cointreau cég, amely a világ egyik legjelentősebb luxus italgyártó és -kereskedő vállalata.

      
A Rémy Martin Mature Cask VSOP a klasszikus VSOP új változata, amely nevét a párlatok hordós érlelésének utolsó fázisáról kapta. Ebben a szakaszban a párlatot egy teljes éven át olyan régi Limousine-tölgyfahordókban érlelik, amelyek már legalább 20 évesek. Ennek köszönhetően a párlat gyümölcsös jegyei intenzívebbé válnak; ezt nevezik érett hordós befejezésnek (Mature Cask Finish).
Régió (Cru)
Fine Champagne
Blend összetétele
55% Grande Champagne, 45% Petite Champagne
Szőlőfajta
n.a.
Szőlőtermelő
n.a.
Szüret éve
n.a.
Lepárló
n.a.
Érlelő
Rémy Martin
Hordó típusa
n.a.
Átlagos érlelési idő
n.a.
Érlelési kategória
VSOP
Palackozó
Rémy Martin
Alkoholtartalom
40,0%
Szín
fényes rezes arany
Illat
viola és rózsa
Íz
sárga- és őszibarack, édes vanília, selymes textúra
Lecsengés
tökéletes egyensúly és harmónia, figyelemreméltóan lekerekedett
Egyrégiós
nem
Egybirtokos
nem
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
nem
Űrtartalom
70 cl
Palack típusa
egyedi
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
karton díszdoboz