Prunier Cognac XO Très Vieille Grande Champagne (0,7L 40%)

Prunier Cognac XO Très Vieille Grande Champagne (0,7L 40%)

Cikkszám: AC036-015
Különlegesség és komplex aromák kombinálódnak erõteljes személyiséggel ebben a kivételes, 45 éves Grande Champagne konyakban, amely felejthetetlen élményt nyújt a konyakbarátoknak.
Ár: 55 000 Ft
Termék elérhetősége: ELÉRHETŐ

6365171-maison_de_la_lieutenance_cognac.jpg

A Prunier-konyakház története Jean Prunier-val kezdődik, aki neves konyakszakértőként 1700 körül kezdett el borokat és konyakokat exportálni La Rochelle-ből a világ minden tájára. A család a következő két generációban is La Rochelle-ben maradt, és innen irányították tovább a családi vállalkozást. Jean dédunokája, François Prunier viszont szőlőbirtokokat vásárolt a Cognac-borvidéken, St-Jean-d’Angély környékén, és a céget az 1800-as évek elején áttelepítette Cognac városába. Itt vásárolta meg a Maison de la Lieutenance nevű épületet, amelyben a konyakház azóta is működik.

      

Miután 1918-ban Alphonse Prunier utód nélkül hunyt el, özvegye, Camille az unokaöccsét, Jean Burnez-t kérte meg a vállalkozás továbbvitelére. Ma az ő leszármazotta, Stephane Burnez irányítja a céget, megőrizve a hagyományt és minőséget, amely a Prunier konyakház filozófiájának két alappillére.

     

A Prunier XO Très Vieille Grande Champagne konyakban különlegesség és komplex aromák kombinálódnak erőteljes személyiséggel. Erőteljes, de nem domináló faaromák, kiegyensúlyozottság és harmónia. Ez az elegáns öreg Grande Champagne konyak felejthetetlen élményt nyújt a konyakbarátoknak.

     

Díjak, sajtó:

▪ International Spirit Awards, London 2006: ezüstérem

▪ La Revue du Vin de France 2006: 4,5/5 pont 

Régió (Cru)
Grande Champagne
Szőlőfajta
n.a
Szőlőtermelő
n.a
Szüret éve
n.a
Lepárló
n.a
Érlelő
Prunier
Hordó típusa
n.a
Átlagos érlelési idő
45 év
Érlelési kategória
Extra
Palackozó
Prunier
Alkoholtartalom
40%
Szín
Illat
Íz
Lecsengés
Egyrégiós
nem
Egybirtokos
nem
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
nem
Űrtartalom
70 cl
Palack típusa
Exception
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
papírdoboz
Elnyert díjak
International Spirits Awards, London 2006: ezüstérem. La Revue du Vin de France 2006: 4,5/5 pont.