Prunier Cognac Extra Grande Champagne (0,7L 40%)

Prunier Cognac Extra Grande Champagne (0,7L 40%)

Cikkszám: AC036-003
Ezt a különleges konyakot ugyanazokból az elõre kijelölt hordókból állítják össze évrõl évre, amelyekben folyamatosan egyre tovább érlelõdnek a párlatok. Így a blend illata és íze évrõl évre változik, egyre tovább fejlõdik.
Ár: 185 900 Ft
Termék elérhetősége: ELÉRHETŐ

6365171-maison_de_la_lieutenance_cognac.jpg

A Prunier-konyakház története Jean Prunier-val kezdődik, aki neves konyakszakértőként 1700 körül kezdett el borokat és konyakokat exportálni La Rochelle-ből a világ minden tájára. A család a következő két generációban is La Rochelle-ben maradt, és innen irányították tovább a családi vállalkozást. Jean dédunokája, François Prunier viszont szőlőbirtokokat vásárolt a Cognac-borvidéken, St-Jean-d’Angély környékén, és a céget az 1800-as évek elején áttelepítette Cognac városába. Itt vásárolta meg a Maison de la Lieutenance nevű épületet, amelyben a konyakház azóta is működik.

      

Miután 1918-ban Alphonse Prunier utód nélkül hunyt el, özvegye, Camille az unokaöccsét, Jean Burnez-t kérte meg a vállalkozás továbbvitelére. Ma az ő leszármazotta, Stephane Burnez irányítja a céget, megőrizve a hagyományt és minőséget, amely a Prunier konyakház filozófiájának két alappillére.

     

A Prunier Extra Grande Champagne igen különleges abban a tekintetben, hogy ugyanazokból az előre kijelölt hordókból állítják össze évről évre, amelyekben folyamatosan egyre tovább érlelődnek a párlatok. Így a blend illata és íze évről évre változikegyre tovább fejlődik, eltérően a legtöbb egyéb konyaktól, amely mindig ugyanolyan. Igazi ritkaság.

Régió (Cru)
Grande Champagne
Szőlőfajta
n.a
Szőlőtermelő
n.a
Szüret éve
n.a
Lepárló
n.a
Érlelő
Prunier
Hordó típusa
n.a
Átlagos érlelési idő
n.a.
Érlelési kategória
Ritka és különleges
Palackozó
Prunier
Alkoholtartalom
40%
Szín
világos tölgybarna
Illat
rendkívül gazdag, komplex oxidált aromák, domináns narancshéj, dohány, füge, tölgyfa, mézeskalács, méz
Íz
nagyon lágy, simulékony, alkohol teljesen elolvadt, ritka egyensúly, narancs, füge, tölgy, méz
Lecsengés
közepes hosszúságú, fás ízekkel
Egyrégiós
nem
Egybirtokos
nem
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
nem
Űrtartalom
70 cl
Palack típusa
Jules dekanter
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
papírdoboz