Prunier Cognac XO 20 Years Old (0,7L 40%)

Prunier Cognac XO 20 Years Old (0,7L 40%)

Cikkszám: AC036-002
MA 10
A konyakház külön érleli az ehhez a termékhez szánt párlatokat. Évente új keveréket készítenek, de limitált szériában, mindösszesen csak 2500 palack mennyiségben. Címkéje a 19. század végén használt mintákat idézi fel.
Ár: 38 940 Ft
Termék elérhetősége: ELÉRHETŐ

6365171-maison_de_la_lieutenance_cognac.jpg

A Prunier-konyakház története Jean Prunier-val kezdődik, aki neves konyakszakértőként 1700 körül kezdett el borokat és konyakokat exportálni La Rochelle-ből a világ minden tájára. A család a következő két generációban is La Rochelle-ben maradt, és innen irányították tovább a családi vállalkozást. Jean dédunokája, François Prunier viszont szőlőbirtokokat vásárolt a Cognac-borvidéken, St-Jean-d’Angély környékén, és a céget az 1800-as évek elején áttelepítette Cognac városába. Itt vásárolta meg a Maison de la Lieutenance nevű épületet, amelyben a konyakház azóta is működik.

      

Miután 1918-ban Alphonse Prunier utód nélkül hunyt el, özvegye, Camille az unokaöccsét, Jean Burnez-t kérte meg a vállalkozás továbbvitelére. Ma az ő leszármazotta, Stephane Burnez irányítja a céget, megőrizve a hagyományt és minőséget, amely a Prunier konyakház filozófiájának két alappillére.

     

A Prunier XO 20 Years Old konyakhoz a Prunier külön érleli a párlatokat. Évente új keveréket készítenek, de limitált szériában, mindösszesen csak 2500 palack mennyiségben. Illatában őszibarack, körte és öreg tölgy dominál. Első íze szolíd, fás, karamellás, majd pálmaolaj, mazsola, körtelepény érezhető. Lecsengése köszepesen hosszú, száraz, mazsolás. Címkéje a 19. század végén használt mintákat idézi fel.

     

Díjak, sajtó:

▪ Wine Enthusiast Magazine: 85-89/100 pont, very good - recommended

▪ Mac A. Andrew: 10/10 pont 

Régió (Cru)
Blend
Blend összetétele
n.a.
Szőlőfajta
n.a
Szőlőtermelő
n.a
Szüret éve
n.a
Lepárló
n.a
Érlelő
Prunier
Hordó típusa
n.a
Átlagos érlelési idő
20 év
Érlelési kategória
XO
Palackozó
Prunier
Alkoholtartalom
40%
Szín
Illat
őszibarack, körte, öreg tölgy
Íz
először szolíd, fás, karamellás, majd pálmaolaj, mazsola, körtelepény
Lecsengés
közepesen hosszú, száraz, mazsolás
Egyrégiós
nem
Egybirtokos
nem
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
nem
Űrtartalom
70 cl
Palack típusa
Exception
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
papírdoboz
Elnyert díjak
Wine Enthusiast Magazine: 85-89/100 pont, very good - recommended.