Konyak kereső Prunier Cognac XO Lora (0,7L 40%)

Prunier Cognac XO Lora (0,7L 40%)

Cikkszám: AC036-014
A Prunier XO a konyakház egyedi stílusát testesíti meg és visszahozza azoknak a konyakoknak az aromavilágát, amelyeket a cég 100 évvel ezelõtt készített: egyensúly, rancio, kimagasló ízélmény.
Ár: 32 270 Ft
Termék elérhetősége: ELÉRHETŐ

6365171-maison_de_la_lieutenance_cognac.jpg

A Prunier-konyakház története Jean Prunier-val kezdődik, aki neves konyakszakértőként 1700 körül kezdett el borokat és konyakokat exportálni La Rochelle-ből a világ minden tájára. A család a következő két generációban is La Rochelle-ben maradt, és innen irányították tovább a családi vállalkozást. Jean dédunokája, François Prunier viszont szőlőbirtokokat vásárolt a Cognac-borvidéken, St-Jean-d’Angély környékén, és a céget az 1800-as évek elején áttelepítette Cognac városába. Itt vásárolta meg a Maison de la Lieutenance nevű épületet, amelyben a konyakház azóta is működik.

      

Miután 1918-ban Alphonse Prunier utód nélkül hunyt el, özvegye, Camille az unokaöccsét, Jean Burnez-t kérte meg a vállalkozás továbbvitelére. Ma az ő leszármazotta, Stephane Burnez irányítja a céget, megőrizve a hagyományt és minőséget, amely a Prunier konyakház filozófiájának két alappillére.

     

A Prunier XO a konyakház egyedi stílusát testesíti meg és visszahozza azoknak a konyakoknak az aromavilágát, amelyeket a cég 100 évvel ezelőtt készített: egyensúly, rancio, kimagasló ízélmény.

Régió (Cru)
Blend
Blend összetétele
Grande Champagne, Petite Champagne, Fins Bois
Szőlőfajta
n.a
Szőlőtermelő
n.a
Szüret éve
n.a
Lepárló
n.a
Érlelő
Prunier
Hordó típusa
n.a
Átlagos érlelési idő
n.a.
Érlelési kategória
XO
Palackozó
Prunier
Alkoholtartalom
40%
Szín
Illat
Íz
Egyrégiós
nem
Egybirtokos
nem
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
nem
Űrtartalom
70 cl
Palack típusa
Lora dekanter
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
papírdoboz