Prunier Cognac VSOP Grande Champagne (0,7L 40%)

Prunier Cognac VSOP Grande Champagne (0,7L 40%)

Cikkszám: AC036-013
Az ehhez a cognachoz használt bort seprővel együtt párolják le, majd legalább három évig érlelik meglehetősen nedves és hűvös pincékben. Már rendelkezik a Grande Champagne erejével, de mutatja az erre a területre jellemző jellegzetes finomságot is.
Ár: 20 560 Ft
Termék elérhetősége: ELÉRHETŐ

6365171-maison_de_la_lieutenance_cognac.jpg

A Prunier-konyakház története Jean Prunier-val kezdődik, aki neves konyakszakértőként 1700 körül kezdett el borokat és konyakokat exportálni La Rochelle-ből a világ minden tájára. A család a következő két generációban is La Rochelle-ben maradt, és innen irányították tovább a családi vállalkozást. Jean dédunokája, François Prunier viszont szőlőbirtokokat vásárolt a Cognac-borvidéken, St-Jean-d’Angély környékén, és a céget az 1800-as évek elején áttelepítette Cognac városába. Itt vásárolta meg a Maison de la Lieutenance nevű épületet, amelyben a konyakház azóta is működik.

      

Miután 1918-ban Alphonse Prunier utód nélkül hunyt el, özvegye, Camille az unokaöccsét, Jean Burnez-t kérte meg a vállalkozás továbbvitelére. Ma az ő leszármazotta, Stephane Burnez irányítja a céget, megőrizve a hagyományt és minőséget, amely a Prunier konyakház filozófiájának két alappillére.

      

A Prunier VSOP Grande Champagne a régió különböző területeiről származó párlatokat egyesít. Minden bort seprővel együtt párolnak le, és a hordóba kerülés előtt keverik össze a párlatokat. A keveréket legalább három évig érlelik meglehetősen nedves és hűvös pincékben. Egy évvel a palackozás előtt kezdik el kiválasztani azokat a párlatokat, amelyekről úgy gondolják, hogy elérték az ideális érettséget. Ezek már rendelkeznek a Grande Champagne erejével, mégis mutatják az erre a területre jellemző jellegzetes finomságot is. 

Régió (Cru)
Grande Champagne
Szőlőfajta
Szőlőtermelő
Szüret éve
Lepárló
Érlelő
Prunier
Hordó típusa
Átlagos érlelési idő
Érlelési kategória
VSOP
Palackozó
Prunier
Alkoholtartalom
40%
Szín
Illat
Íz
Egyrégiós
igen
Egybirtokos
nem
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
nem
Űrtartalom
0,7 liter
Palack típusa
Exception
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
papírdoboz
Elnyert díjak