Legújabb Prunier Cognac VS Fine Cognac (0,7L 40%)

Prunier Cognac VS Fine Cognac (0,7L 40%)

Cikkszám: AC036-012
Ez a fiatal konyak nagyszerûen elegyíti a frissességet és kifinomultságot a különbözõ szõlõtermõ területekre jellemzõ aromákkal. Kiváló koktél alapanyag.
Ár: 16 490 Ft
Termék elérhetősége: ELÉRHETŐ

6365171-maison_de_la_lieutenance_cognac.jpg

A Prunier-konyakház története Jean Prunier-val kezdődik, aki neves konyakszakértőként 1700 körül kezdett el borokat és konyakokat exportálni La Rochelle-ből a világ minden tájára. A család a következő két generációban is La Rochelle-ben maradt, és innen irányították tovább a családi vállalkozást. Jean dédunokája, François Prunier viszont szőlőbirtokokat vásárolt a Cognac-borvidéken, St-Jean-d’Angély környékén, és a céget az 1800-as évek elején áttelepítette Cognac városába. Itt vásárolta meg a Maison de la Lieutenance nevű épületet, amelyben a konyakház azóta is működik.

      

Miután 1918-ban Alphonse Prunier utód nélkül hunyt el, özvegye, Camille az unokaöccsét, Jean Burnez-t kérte meg a vállalkozás továbbvitelére. Ma az ő leszármazotta, Stephane Burnez irányítja a céget, megőrizve a hagyományt és minőséget, amely a Prunier konyakház filozófiájának két alappillére.

     

A Prunier VS, ez a fiatal konyak nagyszerűen elegyíti a frissességet és kifinomultságot a különböző szőlőtermő területekre jellemző aromákkal. Kiváló koktél alapanyag. 

Régió (Cru)
Blend
Blend összetétele
Petite Champagne, Fins Bois
Szőlőfajta
n.a
Szőlőtermelő
n.a
Szüret éve
n.a
Lepárló
n.a
Érlelő
Prunier
Hordó típusa
n.a
Átlagos érlelési idő
4 év
Érlelési kategória
VS
Palackozó
Prunier
Alkoholtartalom
40%
Szín
Illat
Íz
Egyrégiós
nem
Egybirtokos
nem
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
nem
Űrtartalom
70 cl
Palack típusa
Exception
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
papírdoboz