Most % Otard Cognac VSOP FDD (0,7L 40%)

Otard Cognac VSOP FDD (0,7L 40%)

Cikkszám: AC012-003
Fine Champagne konyak, vagy is a két legjobb terroir keveréke, virágos illattal, körte, dohány, fûszer, vanília jegyekkel. Telt, lágy, gyümölcsösen édes, enyhén fûszeres ízek, nagyfokú kifinomultság, szép lecsengés.
Ár: 12 470 Ft
Termék elérhetősége: RENDELÉSRE
baron otard.jpg
Az Otard konyakháznak nagyszerű történelme van. Az otthonául szolgáló kastély, a Château de Cognac (másik nevén Château des Valois) a 11. század végén épült a viking és angol támadások elleni védekezésül. A 15. században Jean de Valois gróf építette újjá romjaiból, és a Valois-család székhelyévé tette. 1494-ben itt született François de Valois, a későbbi I. Ferenc francia király.
            
1688-ban a legendás viking vezér, Ottar leszármazotta, James O’tard skót báró követte II. Jakab angol királyt a franciaországi emigrációba. Dédunokája, Jean Baptiste Antoine Otard Cognac városában született 1773-ban. A francia forradalom idején letartóztatták és halálra ítélték, de a városiak fellázadtak és kiszabadították. Angliába menekült, ahonnan 1795-ben tért vissza. Megvásárolta a kastélyt és a család 1760 óta összegyűjtött konyakkészletére alapozva megalapította az Otard konyakházat. Később a város polgármesterévé és parlamenti képviselővé választották, és megkapta a Francia Becsületrendet is.
            
Ma az Otard konyakház kiváló termékeiről, elegáns csomagolásairól, és a luxustermékek piacán igen fontos, az exkluzivitás légkörét teremtő limitált szériás konyakjairól híres. A cég a Bacardi italkonszern tagjaként működik.
                 
Az Otard VSOP egy Fine Champagne konyak, vagy is a két legjobb terroir keveréke, virágos illattal, körte, dohány, fűszer, vanília jegyekkel. Telt, lágy, gyümölcsösen édes, enyhén fűszeres ízek, nagyfokú kifinomultság, szép lecsengés.
                  
Díjak, sajtó:
▪ International Wine & Spirit Competition, London 2010: ezüstérem 
Régió (Cru)
Fine Champagne
Blend összetétele
Grande Champagne min. 50%, Petite Champagne
Szőlőfajta
n.a.
Szőlőtermelő
n.a.
Szüret éve
n.a.
Lepárló
n.a.
Érlelő
Otard
Hordó típusa
n.a.
Átlagos érlelési idő
n.a.
Érlelési kategória
VSOP
Palackozó
Otard
Alkoholtartalom
40,0%
Szín
óarany
Illat
virágos, körte, dohány, fűszer, vanília
Íz
lekerekedett és lágy, gyümölcsös édesség, fűszeres jegyek
Lecsengés
Egyrégiós
nem
Egybirtokos
nem
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
nem
Űrtartalom
70 cl
Palack típusa
egyedi
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
fém díszdoboz
Elnyert díjak
International Wine & Spirit Competition, London 2010: ezüstérem