Martell Cognac VSOP Medaillon (0,7L 40%)

Martell Cognac VSOP Medaillon (0,7L 40%)

Cikkszám: AC010-004
Martell VSOP konyakot 1840-ben készítettek elõször. Címkéjét XIV. Lajos francia király képe díszíti, tisztelegve az 1715-ös esztendõ, a Martell konyakház elsõ és a Napkirály utolsó esztendeje elõtt.
Ár: 14 299 Ft
Régi ár: 14 710 Ft
Megtakarítás: 411 Ft (3 %)
Termék elérhetősége: RENDELÉSRE
martell-art-a-natural-pairing_4.jpg
A nagy konyakházak közül a Martell a legidősebb. Története 1715-ig nyúlik vissza, amikor Jean Martell – egy csempészcsalád leszármazotta – megalapította a céget azzal a célkitűzéssel, hogy kizárólag csúcsminőségű konyakokat készítsen. Amikor 1753-ban meghalt, a konyakház már igen sikeres volt. Előbb özvegye, Rachel, majd két fia, Jean és Frédéric-Gabriel folytatták a családi üzletet. A 18. század második felében már évi 200 ezer liter konyakot exportáltak Angliába. Annyira sikeres volt a Martell konyak Angliában, hogy az 1800-as évek elejére, IV. György angol király uralkodása alatt, London vált a Martell-kereskedelem központjává. 1842 után a Martell célba vette a kínai piacot és fokozatosan kiépítette exportpiacait a Távol-Keleten.
      
A kifejezetten luxusterméknek szánt Cordon Bleu 1912-es bevezetése óriási hatással volt a cég sikereire. Azóta ez lett a világ egyik legkedveltebb konyakja. Ezzel a legendás itallal, valamint a L’Or de Jean Martell, a Création Grand Extra és a Chanteloup Perspective konyakokkal a cég erősen beágyazta magát a luxustermékek piacára. Ezeket a termékeket nagy kampányokkal vezették be a piacra, ami a pérmium konyakok forgalmának általános fellendülését eredményezte. A Martell a Comité Colbert, a francia luxustermék-gyártó cégek szövetségének tagja.
     
Martell VSOP konyakot 1840-ben készítettek először. Címkéjét XIV. Lajos francia király képe díszíti, tisztelegve az 1715-ös esztendő, a Martell konyakház első és a Napkirály utolsó esztendeje előtt. 
Régió (Cru)
Blend
Blend összetétele
n.a.
Szőlőfajta
n.a.
Szőlőtermelő
n.a.
Szüret éve
n.a.
Lepárló
n.a.
Érlelő
Martell
Hordó típusa
n.a.
Átlagos érlelési idő
n.a.
Érlelési kategória
VSOP
Palackozó
Martell
Alkoholtartalom
40,0%
Szín
n.a.
Illat
n.a.
Íz
enyhe, tökéletes egyensúly a gyümölcs és a fa jegyek között, citrus, vanília, mazsola és aszalt szilva felhangokkal
Lecsengés
hosszú
Egyrégiós
nem
Egybirtokos
nem
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
nem
Űrtartalom
70 cl
Palack típusa
egyedi
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
papír díszdoboz