Hine Cognac Rare VSOP Fine Champagne (0,7L 40%)

Hine Cognac Rare VSOP Fine Champagne (0,7L 40%)

Cikkszám: AC007-008
A Hine Rare VSOP Fine Champagne egy klasszikus Hine konyak. Több mint 25 Grande és Petite Champagne - vagyis a legjobb termõterületekrõl származó- konyak keveréke. Illatában gyümölcsösség, illetve jázmin és akácvirág dominál.
Ár: 27 440 Ft
Termék elérhetősége: BESZERZÉS ALATT
bernard___charles_hine_2.jpg

Az angol Hine-család a legenda szerint szeszcsempészettel foglalkozott Franciaország és Anglia között az 1700-as években. Thomas Hine 1791-ben, 16 évesen, apja ösztönzésére hagyta el Angliát, hogy szerencsét próbáljon Franciaországban és kitanulja a konyakkészítést mesterségét. Franciaországban a forradalom idején rövid időre börtönbe csukták, de nem csempészetért, hanem mert angol kémnek tartották. Később a Cognac-régióbeli Jarnac városában telepedett le, ahol 1796-ban beházasodott egy konyakkereskedő családba. Apósa halála után ő lett a konyakház örököse. 1817-ben átnevezte a céget, ekkor jött létre a Thomas Hine & Co.

      

A Hine konyakház a mai napig Thomas Hine leszármazottainak irányítása alatt működik, jelenleg a hatodik generáció képviselője, Bernard Hine vezeti a céget. Az évszázadok során a cég mindig hűen követte az alapító mottóját: „a kevesebb több”. Kevés konyakot készítenek, de abban a maximális minőség elérésére törekszenek. Ennek elismeréseként a konyakkészítők közül például egyedül ők rendelkeznek az angol királyi család hivatalos beszállítója címmel, amelyet II. Erzsébet királynő adományozott nekik.

     

A kezdetektől fogva a cég székhelyéül szolgáló, ma már 250 éves épületet a híres angol lakberendező, Russel Sage elképzelései alapján a közelmúltban belülről teljesen átalakították. Az új belső arculat a legszebb brit stílushagyományokat (Savile Row mérték után készített ruhák, kézzel varott cipők) kombinálja a brit excentrizmussal. Ez az egyedi design remek összhangban van a Hine konyakház hagyományokhoz hű, de egyúttal nyitott és progresszív stílusával.

 

A Hine Rare VSOP Fine Champagne egy klasszikus Hine konyak. Több mint 25 Grande és Petite Champagne - vagyis a legjobb termőterületekről származó - konyak keveréke. Illatában gyümölcsösség, illetve jázmin és akácvirág dominál.

Régió (Cru)
Fine Champagne
Blend összetétele
Grande Champagne min. 50%, Petite Champagne
Szőlőfajta
n.a.
Szőlőtermelő
n.a.
Szüret éve
n.a.
Lepárló
n.a.
Érlelő
Hine
Hordó típusa
n.a.
Legfiatalabb összetevő
4 év
Érlelési kategória
VSOP
Palackozó
Hine
Alkoholtartalom
40,0%
Szín
Illat
gyümölcsös és virágos (jázmin, akácvirág)
Íz
lágy és selymes
Egyrégiós
nem
Egybirtokos
nem
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
nem
Űrtartalom
70 cl
Palack típusa
egyedi dekanter
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
papírdoboz
Elnyert díjak
Vinalies Internationales, Párizs 2003: aranyérem. International Wine & Spirits Competition, London 2003: aranyérem. Mundus Vini International Spirits Competition, Neustadt/Weinstraße, Németország 2005: aranyérem. International Wine & Spirits Competition, London 2006: ezüstérem. Vinalies Internationales, Párizs 2007: aranyérem.