François Voyer Cognac XO Grand Cru (0,7L 40%)

François Voyer Cognac XO Grand Cru (0,7L 40%)

Cikkszám: AC039-013
Ez a konyak széles fogyasztói kör számára nyújt betekintést nyújt az XO-konyakok világába, köztük az idõs whisky-k és rumok kedvelõinek.
Ár: 34 630 Ft
Termék elérhetősége: ELÉRHETŐ
cpierre_monetta_11.jpg
A François Voyer konyakház 28 hektáros szőlőterülete a legjobb konyakokat adó Grande Champagne régióban fekszik, amely a hosszan érlelt párlatokról, az erőteljes aromákról és a hosszú lecsengésű konyakokról híres. A konyakház 1870 óta a Chauchet-Voyer család tulajdonában működik, akik megszállottan figyelnek a konyakkészítés valamennyi részletére. Szőlőterületeik Verrières és Ambleville falvak környékén találhatók, ahol már a francia forradalom óta termesztenek szőlőt, és amelyek kivételes hírnévvel rendelkeznek a konyakkészítés terén. Konyakjaikat teljes egészsében a maguk által termelt szőlőből készítik, maguk párolják le, érlelik és palackozzák: single estate cognac. Választékuk a klasszikus felépítést követi: fiatal és idős konyakokat egyaránt tartalmaz, de kivételesen idős konyakjaik is vannak. Több mint 30 országba exportálnak világszerte, és termékeik megtalálhatók Franciaország legjobb éttermeiben: Alain Ducasse, Lucas Carton, Laurent, valamint gyakran szerepelnek a neves szaksajtóban is: Revue du Vin de France, Drinks International, Guide Hachette, Der Feinschmecker.
     
A François Voyer XO Grand Cru eleganciájáról és kifinomultságáról ismert, nagyon jól mutatja a Grande Champagne régió jellegzetességeit. A hosszú érlelési folyamat bőséges aromavilágot alakított ki, amely gazdag vaníliában, szárított gyümölcsökben, birsalmában, és már mutatkoznak benne a fűszerek és a fás aromák is, amelyek előrejelzik a nemes idős konyakot. Az XO Grand Cru a megfizethető luxus és a ház egyik legkeresettebb konyakja. Könnyed és gondtalan alkotás, amelyet a kezdő fogyasztók és az értő konyakrajongók egyaránt értékelni tudnak. 
Régió (cru)
Grande Champagne
Szőlőfajta
n.a.
Szőlőtermelő
François Voyer
Szüret éve
n.a.
Lepárló
François Voyer
Érlelő
François Voyer
Hordó típusa
Limousin tölgy
Átlagos érlelési idő
20 év
Érlelési kategória
XO
Palackozó
François Voyer
Alkoholtartalom
40,0%
Szín
Illat
gazdag vaníliában, szárított gyümölcsökben, birsalmában, és már mutatkoznak benne a fűszerek és a fás aromák is
Íz
Lecsengés
Egyrégiós
igen
Egybirtokos
igen
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
nem
Űrtartalom
70 cl
Palack típusa
Raoul dekanter
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
papírdoboz
Elnyert díjak