Deau Cognac Louis Memory (0,7L 40%)

Deau Cognac Louis Memory (0,7L 40%)

Cikkszám: AC024-002
A Deau Louis Memory egyrészt a konyakházat megalapító Louis Deaunak, másrészt a Napkirálynak, XIV. Lajosnak állít emléket. Legöregebb összetevõit még a 20. század elején, a legfiatalabbat pedig 1979-ben párolták le.
Ár: 100 400 Ft
Termék elérhetősége: ELÉRHETŐ
2.jpg

A Deau konyakház története 1685-re, XIV. Lajos, a Napkirály uralkodásának idejére nyúlik vissza. Ekkor telepedett le Louis Deau a Cognac-régióban, és kezdett el először szőlőtermesztéssel és borkészítéssel, majd borlepárlással foglalkozni. Ma a konyakházat a szintén generációk óta borászkodó Legaret-család működteti. 40 hektáron termelnek szőlőt és 12 lepárló berendezést működtetnek. Pincéikben több mint 2000 hordóban érlelődik csendben a nemes ital.

       

A Deau különlegesen szép csomagolású, a magas divat világából vett elnevezéssel „haute couture” konyakokat készít. Termékeikkel a divat és a luxus iránt fogékony fiatal fogyasztói közönséget célozzák meg.

     

A Deau Louis Memory egyrészt a konyakházat megalapító Louis Deaunak, másrészt a Napkirálynak, XIV. Lajosnak állít emléket, akinek uralkodása alatt a konyakház létrejött. Grande Champagne konyak, amelynek legöregebb összetevőit még a 20. század elején, a legfiatalabbat pedig 1979-ben párolták le. Tisztán, tulipánpohárból érdemes fogyasztani, leginkább egy jó szivar kíséretében.

Régió (Cru)
Grande Champagne
Szőlőfajta
n.a.
Szőlőtermelő
Deau
Szüret éve
n.a.
Lepárló
Deau
Érlelő
Deau
Hordó típusa
n.a.
Átlagos érlelési idő
n.a.
Érlelési kategória
Ritka
Palackozó
Deau
Alkoholtartalom
40,0%
Szín
Illat
figyelemreméltó aromagazdagság, méz, őszibarack, füge, vanília, fahéj, szivardoboz
Íz
lágy és kiegyensúlyozott, nagylelkű
Lecsengés
kivételesen hosszan elnyúló
Egyrégiós
nem
Egybirtokos
igen
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
nem
Űrtartalom
70 cl
Palack típusa
dekanter
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
karton díszdoboz