Most % Courvoisier Cognac VS (0,7L 40%)

Courvoisier Cognac VS (0,7L 40%)

Cikkszám: AC006-003
Elegáns és harmonikus konyak, maximum 8 évig érlelt Fins Bois és Petite Champagne párlatokból, komplex gyümölcsös jegyekkel és friss tölgyfás aromákkal.
Ár: 8 700 Ft
Termék elérhetősége: ELÉRHETŐ
napoleon-crossing-alps-56_8936.jpgA Courvoisier-ház legendás története 1809-ben kezdődik, amikor Emmanuel Couvoisier és Louis Gallois borkereskedő céget alapított Párizsban. A cég hírneve gyorsan emelkedett, így maga Napoleon Bonaparte is meglátogatta a raktáraikat. Annyira ízlett neki a cég által forgalmazott brandy, hogy parancsba adta tüzérségi egységeinek, hogy a morál javítása érdekében a katonák minden reggel kapjanak egy pohár konyakot. A waterloo-i vereség után Napoleont Szent Ilona-szigetére száműzték, ahová csak egyetlen luxus árut vihetett magával, és ő néhány hordó Courvoisier-konyak mellett döntött.
      
1828-ban az alapítók fiai, Felix Courvoisier és Jules Gallois áttelepítették a céget a Cognac-régióbeli Jarnac városába, mivel szigorúbb ellenőrzést akartak gyakorolni a konyak minősége fölött. Itt 1840-ben egy kastélyt építettek, amelyben a cég központja azóta is működik. 1909-ben az angol Simon-család vásárolta meg a céget, akik első lépésükként bevezették a közismert Napoleon-sziluettet a cég logójaként. 1910-ben pedig piacra dobták az első Napoleon-kategóriájú (minimum 6-éves érlelésű) konyakot, a szintén legendássá vált szaténfényű palackban. 1984-ben, azóta is egyetlen konyakgyártóként, a Courvoisier megkapta a Prestige de la France kitüntetést Jacques Chiractól, amely a legmagasabb minőségi díj Franciaországban.
     
A Courvoisier VS egy elegáns és harmonikus konyak, maximum 8 évig érlelt Fins Bois és Petite Champagne párlatokból, komplex gyümölcsös jegyekkel és friss tölgyfás aromákkal. 
     
Díjak:
▪ San Francisco World Spirits Competition, 2011: aranyérem
▪ San Francisco World Spirits Competition, 2009: dupla aranyérem
▪ International Wine and Spirit Competition, London 2007: best in class, aranyérem 
Régió (Cru)
Blend
Blend összetétele
Fins Bois, Petite Champagne
Szőlőfajta
n.a.
Szőlőtermelő
n.a.
Szüret éve
n.a.
Lepárló
n.a.
Érlelő
Courvoisier
Hordó típusa
n.a.
Átlagos érlelési idő
n.a.
Érlelési kategória
VS
Palackozó
Courvoisier
Alkoholtartalom
40,0%
Szín
Illat
friss tölgy, tavaszi virágok, szőlő, körte, citrom, narancs, érett gyümölcsök
Íz
friss tölgy, tavaszi virágok, szőlő, körte, citrom, narancs, érett gyümölcsök
Lecsengés
Egyrégiós
nem
Egybirtokos
nem
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
nem
Űrtartalom
70 cl
Palack típusa
egyedi
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
nincs
Elnyert díjak
San Francisco World Spirits Competition, 2011: aranyérem. San Francisco World Spirits Competition, 2009: dupla aranyérem. International Wine and Spirit Competition, London 2007: best in class, aranyérem.