Château Montifaud Cognac Petite Champagne VSOP Sabina (0,5L 40%)

Château Montifaud Cognac Petite Champagne VSOP Sabina (0,5L 40%)

Cikkszám: AC021-012
A Château de Montifaud Petite Champagne VSOP Sabina konyak szõlõvirág illatjegyekkel tûnik ki, de ugyanúgy jelen van benne a hársfavirág is. Lassú fejlõdés a szárított virágok irányába, némi õszibarackos és sárgabarackos gyümölcsösséggel.
Ár: 12 990 Ft
Termék elérhetősége: RENDELÉSRE
estate house.jpgA cég alapjául szolgáló első szőlészetet Augustin-Pierre Vallet alapította 1837-ben. 3 kis rézüstöt épített, és bouilleur de cru (saját borát lepárló konyaktermelő) lett. Ebből annyi pénzt keresett, hogy 1866-ban egy kastélyt (château) építtetett, innen származik a cég mai neve. A bordeaux-i borrégióval ellentétben, a konyakrégióban nagyon ritka a château elnevezés, mivel itt ezt nem lehet automatikusan felvenni, ha valaki egy új borászatot alapít.

      

Augustin-Pierre-t követve ma már a hatodik generáció foglalkozik a családban konyaktermeléssel. A céget jelenleg Michel Vallet irányítja.

      

A Château de Montifaud 90 hektár összterületű birtokai a Grande és Petite Champagne, vagyis a legjobb konyakokat adó két régióban terülnek el. A hagyományos családi konyakgyártási folyamatot követik: a saját szőlőbirtokokon megtermelt szőlőből bort készítenek, azt saját rézüstjeikben lepárolják, a párlatot saját pincéikben érlelik, több évjárat keverésével blendet készítenek, majd a kész konyakot maguk palackozzák és hozzák forgalomba. Tehát a teljes folyamatot maguk végzik, a szőlőtől a palackozott konyak értékesítéséig: az ilyen konyakokat nevezik „single estate” vagy „estate bottled” konyakoknak. Családi gyűjtemények egészen különleges: még mindig öriznek 8 palackkal az Augustin-Pierre által az 1830-as években lepárolt konyakból. 
             
A Château de Montifaud Petite Champagne VSOP Sabina konyak szőlővirág illatjegyekkel tűnik ki, de ugyanúgy jelen van benne a hársfavirág is. Lassú fejlődés a szárított virágok irányába, némi őszibarackos és sárgabarackos gyümölcsösséggel. Ízében simulékony és kifinomult.
Régió (Cru)
Petite Champagne
Szőlőfajta
n.a.
Szőlőtermelő
Château de Montifaud
Szüret éve
n.a.
Lepárló
Château de Montifaud
Érlelő
Château de Montifaud
Hordó típusa
n.a.
Átlagos érlelési idő
8 év
Érlelési kategória
VSOP
Palackozó
Château de Montifaud
Alkoholtartalom
40,0%
Szín
Illat
szőlővirágos jegyek, hársfavirág, lassan szárított virágba hajlik
Íz
gyümölcsös, körte és sárgabarack
Egyrégiós
igen
Egybirtokos
igen
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
nem
Űrtartalom
50 cl
Palack típusa
Sabina dekanter
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
papírdoboz