Château Montifaud Pet. Ch. Fleur de Cognac (0,7L 40%)

Château Montifaud Pet. Ch. Fleur de Cognac (0,7L 40%)

Cikkszám: AC021-016
Egy gyönyörű konyak a mindennapokra. Lágy ízzel és telt aromákkal kényezteti a kóstolót.
Ár: 14 000 Ft
Termék elérhetősége: ELÉRHETŐ
estate house.jpgA cég alapjául szolgáló első szőlészetet Augustin-Pierre Vallet alapította 1837-ben. 3 kis rézüstöt épített, és bouilleur de cru (saját borát lepárló konyaktermelő) lett. Ebből annyi pénzt keresett, hogy 1866-ban egy kastélyt (château) építtetett, innen származik a cég mai neve. A bordeaux-i borrégióval ellentétben, a konyakrégióban nagyon ritka a château elnevezés, mivel itt ezt nem lehet automatikusan felvenni, ha valaki egy új borászatot alapít.

      

Augustin-Pierre-t követve ma már a hatodik generáció foglalkozik a családban konyaktermeléssel. A céget jelenleg Michel Vallet irányítja.

      

A Château de Montifaud 90 hektár összterületű birtokai a Grande és Petite Champagne, vagyis a legjobb konyakokat adó két régióban terülnek el. A hagyományos családi konyakgyártási folyamatot követik: a saját szőlőbirtokokon megtermelt szőlőből bort készítenek, azt saját rézüstjeikben lepárolják, a párlatot saját pincéikben érlelik, több évjárat keverésével blendet készítenek, majd a kész konyakot maguk palackozzák és hozzák forgalomba. Tehát a teljes folyamatot maguk végzik, a szőlőtől a palackozott konyak értékesítéséig: az ilyen konyakokat nevezik „single estate” vagy „estate bottled” konyakoknak. Családi gyűjtemények egészen különleges: még mindig öriznek 8 palackkal az Augustin-Pierre által az 1830-as években lepárolt konyakból.
Régió (Cru)
Petite Champagne
Szőlőfajta
n.a.
Szőlőtermelő
Château de Montifaud
Szüret éve
n.a.
Lepárló
Château de Montifaud
Érlelő
Château de Montifaud
Hordó típusa
n.a.
Átlagos érlelési idő
Érlelési kategória
VS
Palackozó
Château de Montifaud
Alkoholtartalom
40,0%
Szín
Illat
Íz
Egyrégiós
igen
Egybirtokos
igen
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
nem
Űrtartalom
0,7 liter
Palack típusa
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
nincs
Elnyert díjak