Château Montifaud Cognac L10 10 Years Old (0,7L 40%)

Château Montifaud Cognac L10 10 Years Old (0,7L 40%)

Cikkszám: AC021-001
A Château de Montifaud kastélybirtok 10 éves érlelésû, a legkifinomultabb konyakokat termõ Grande Champagne régióból származó konyakja karamella, barna cukor, dió, pirítós, szegfûszeg, fahéj és szegfûbors aromákat vonultat fel.
Ár: 20 180 Ft
Termék elérhetősége: ELÉRHETŐ
estate house.jpgA cég alapjául szolgáló első szőlészetet Augustin-Pierre Vallet alapította 1837-ben. 3 kis rézüstöt épített, és bouilleur de cru (saját borát lepárló konyaktermelő) lett. Ebből annyi pénzt keresett, hogy 1866-ban egy kastélyt (château) építtetett, innen származik a cég mai neve. A bordeaux-i borrégióval ellentétben, a konyakrégióban nagyon ritka a château elnevezés, mivel itt ezt nem lehet automatikusan felvenni, ha valaki egy új borászatot alapít.

      

Augustin-Pierre-t követve ma már a hatodik generáció foglalkozik a családban konyaktermeléssel. A céget jelenleg Michel Vallet irányítja.

      

A Château de Montifaud 90 hektár összterületű birtokai a Grande és Petite Champagne, vagyis a legjobb konyakokat adó két régióban terülnek el. A hagyományos családi konyakgyártási folyamatot követik: a saját szőlőbirtokokon megtermelt szőlőből bort készítenek, azt saját rézüstjeikben lepárolják, a párlatot saját pincéikben érlelik, több évjárat keverésével blendet készítenek, majd a kész konyakot maguk palackozzák és hozzák forgalomba. Tehát a teljes folyamatot maguk végzik, a szőlőtől a palackozott konyak értékesítéséig: az ilyen konyakokat nevezik „single estate” vagy „estate bottled” konyakoknak. Családi gyűjtemények egészen különleges: még mindig öriznek 8 palackkal az Augustin-Pierre által az 1830-as években lepárolt konyakból.

      

A Château de Montifaud Grande Champagne 10 Years Old a kastélybirtok 10 éves érlelésű, a legkifinomultabb konyakokat termő Grande Champagne régióból származó konyakja, amely karamella, barna cukor, dió, pirítós, szegfűszeg, fahéj és szegfűbors aromákat vonultat fel.

Régió (Cru)
Grande Champagne
Szőlőfajta
na.
Szőlőtermelő
Château de Montifaud
Szüret éve
na.
Lepárló
Château de Montifaud
Érlelő
Château de Montifaud
Hordó típusa
350 literes Limousin tölgy
Átlagos érlelési idő
10 év
Érlelési kategória
VSOP
Palackozó
Château de Montifaud
Alkoholtartalom
40%
Szín
rezes arany
Illat
karamella, barna cukor, dió, pirítós, szegfűszeg, fahéj, szegfűbors
Íz
karamella, barna cukor, dió, pirítós, szegfűszeg, fahéj, szegfűbors
Egyrégiós
igen
Egybirtokos
igen
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
nem
Tripla S
nem
Űrtartalom
70 cl
Palack típusa
Exception
Palack anyaga
üveg
Palack/karton
6
Díszdoboz
papírdoboz
Elnyert díjak