Château de Beaulon Pineau White Pineau 5 Years Old (0,75L 18%)

Château de Beaulon Pineau White Pineau 5 Years Old (0,75L 18%)

Cikkszám: AD001-004
A pineau likõrbor egy francia specialitás, amely must és borpárlat elegyítésével készül, amelyet azután 5 évig tölgyfahordóban érlelnek. Aperitifként fogyasztják.
Ár: 10 480 Ft
Régi ár: 10 780 Ft
Megtakarítás: 300 Ft (3 %)
Termék elérhetősége: ELÉRHETŐ
face nord.jpg

A Château de Beaulon konyakház gyönyörű központi kastélyépülete igazán remek hely a finom konyakok készítéséhez. A kastély 1480-ban, XI. Lajos király (1461-1483) uralkodása alatt épült, a Beaulon-család birtokába pedig 1510-ben került.

     

XIV. Lajos (1643-1715) uralkodása idején a kastélyt a bordeaux-i püspök fennhatósága alá helyezték. A püspököknek ezután a meghatározó hatásuk lett az itteni szőlőtermesztésre. Ez a befolyás alapvető fontosságúnak bizonyult a Pineau des Charentes (mustból és konyakból készített likőrbor) termelésében, és a Château de Beaulon likőrborát a versenytársak termékeitől megkülönböztető elegancia forrásává vált.

     

A kastély és a birtok mindmáig a család nevét viseli, noha 1965 óta már az elismert szaktekintély, Christian Thomas irányítja. A Château de Beaulon konyakok és pineau-k továbbra is a kastélybirtok szőlőjéből készülnek, és világszerte elismert kézműves párlatoknak számítanak.

 

A Château de Beaulon White Pineau kifinomult, friss, gyümölcsös likőrbor, fehér virág, méz és vanília jegyekkel, mandarin és aszalt kajszibarack aromával. Franciaországban aperitifként fogyasztják.

Linkek:

Egyéb Château de Beaulon termékek

Egyéb pineau-k

Régió (Cru)
Fins Bois
Szőlőfajta
sauternes
Szőlőtermelő
Château de Beaulon
Szüret éve
n.a.
Lepárló
Château de Beaulon
Érlelő
Château de Beaulon
Hordó típusa
n.a.
Átlagos érlelési idő
5 év
Érlelési kategória
Pineau likőrbor
Palackozó
Château de Beaulon
Alkoholtartalom
18,0%
Szín
Illat
friss, gyümölcsös, narancs, szárított sárgabarack
Íz
friss, gyümölcsös, narancs, szárított sárgabarack
Egyrégiós
igen
Egybirtokos
igen
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
igen
Űrtartalom
75 cl
Palack típusa
egyedi
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
nincs
Elnyert díjak
Olympiades du Vin, Vinexpo Bordeaux, 1999: aranyérem. Olympiades du Vin, Vinexpo Bordeaux, 2000: aranyérem. Olympiades du Vin, Vinexpo Bordeaux, 2001: aranyérem.