Marquis de Sauval Napoléon (0,7L 40%)

Marquis de Sauval Napoléon (0,7L 40%)

Cikkszám: AL005-005
Átlagéletkora 7 év, de 15 éves armagnacot is tartalmaz annak érdekében, hogy az ízében megjelenjen a "rancio" karakter, amely igen nagy népszerűségnek örvend a fogyasztók körében.
Ár: 18 339 Ft
Régi ár: 19 100 Ft
Megtakarítás: 761 Ft (4 %)
Termék elérhetősége: ELÉRHETŐ
armagnac-map.jpgAz armagnac egy jellegzetes borpárlat, amelyet a Délnyugat-Franciaországban található Armagnac-borrégióban készítenek. Ez a legrégebb óta készített brandy Franciaországban, és a múltban terápiás előnyei miatt is fogyasztották. A borrégió területét három terroirra osztották fel: Bas-Armagnac, Armagnac-Ténarèze és Haut- Armagnac, amelyekben eltérő karakterű armagnacok készülnek.
               
A bor lepárlásához hagyományosan tornyos lepárlást alkalmaznak a cognac előállításához használt kisüsti desztillálás helyett. A lepárlás egykörös és kb. 52%-os alkoholtartalmú párlatot eredményez, amely kezdetben illatosabb és ízletesebb, mint a konyak, ahol kétszeres lepárlás történik. A kapott párlatot ezután tölgyfahordókban érlelik. A hosszú tölgyfahordós érlelés lágyítja a párlat ízét, és összetettebb ízek és barna szín kifejlődéséhez vezet.
              
A Marquis de Sauval armagnacokat készítő Prunier-ház 1769 óta foglalkozik konyakkészítéssel, armagnacokat pedig már több mint 50 éve állítanak elő. A Marquis de Sauval Napoléon armagnac átlagéletkora 7 év, de 15 éves armagnacot is tartalmaz annak érdekében, hogy az ízében megjelenjen a "rancio" karakter, amely igen nagy népszerűségnek örvend a fogyasztók körében. Erőteljes és strukturált párlat, hosszú utóízzel.
Régió (Cru)
blend
Szőlőfajta
n.a.
Szőlőtermelő
n.a.
Szüret éve
n.a.
Lepárló
n.a.
Érlelő
Prunier
Hordó típusa
tölgyfa
Átlagos érlelési idő
7 év
Érlelési kategória
VSOP
Palackozó
Prunier
Alkoholtartalom
40%
Szín
Illat
Íz
Egyrégiós
nem
Egybirtokos
nem
Egyhordós
nem
Eredeti hordós erősség
nem
Vintage
nem
Űrtartalom
70 cl
Palack típusa
egyedi dekanter
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
papír díszdoboz