Plantation Barbados Grande Réserve 5 Years Old Rum (0,7L 40%)

Plantation Barbados Grande Réserve 5 Years Old Rum (0,7L 40%)

Cikkszám: AG002-001
A karibi térségben öt évig bourbon hordóban érlelt barbadosi rumok nagyon kifinomult keveréke, amelyet régi francia tölgyfa hordóban finomítottak tovább a Château de Bonbonnet-ben, Franciaországban.
Ár: 9 010 Ft
Termék elérhetősége: ELÉRHETŐ

sugar cane 1cc.jpgA Plantation egyedülálló rumsorozat, amely egyesíti a karib-tengeri ízeket és technikákat a mesteri francia konyak szakértelemmel. A végeredmény: világszínvonalú rumok.

      

A Plantation sorozatba tartozó exkluzív rumok független szeszfőzdék ritka kincsei. Ezek a lepárlók általában cukornádütetvényeken találhatók, és a saját hagyományos módjukon állítják elő a rumokat. A lepárlási módszerek az ültetvénytől és a származási országtól függően eltérőek. A kisüsti lepárlás puha, illatos rumot teremt, míg a tornyos lepárlás könnyű, elegáns rumot eredményez.

              

Az ültetvény frissen vágott cukornádját kipréselik, hogy kinyerjék belőle a levet, amelyet először óvatosan melasszá melegítenek, vagy közvetlenül cukornádsziruppá (vesou) erjesztenek. Ez az összetevő kerül be azután az adott országban hagyományos lepárló berendezésbe.

              

A desztillálást követően a Plantation rumokat érlelés céljából kisméretű tölgyfahordókba töltik át, amelyekben megelőzőleg bourbon, konyak vagy sherry volt. Ez az eljárás sajátos és egyedi jelleget kölcsönöz a rumnak. Ezek az értékes rumok évjárattól függően csak korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre.

 

A Plantation Barbados Grande Réserve a karibi térségben öt évig bourbon hordóban érlelt barbadosi rumok nagyon kifinomult keveréke, amelyet régi francia tölgyfa hordóban finomítottak tovább a Château de Bonbonnet-ben, Franciaországban. A barbadosi stílusra jellemző zamatos illat pirított kókusz, karamell és tölgyes vanília aromákat tár fel. Fogyasztható tisztán, jéggel vagy koktélban.
Régió
Barbados
Alapanyag
n.a.
Lepárlás módja
n.a.
Lepárló
n.a.
Érlelő
n.a.
Hordó típusa
bourbon, francia tölgy
Átlagos érlelési idő
5 év
Palackozó
Pierre Ferrand
Alkoholtartalom
40%
Szín
Illat
pirított kókusz, karamell és tölgyes vanília
Íz
Űrtartalom
70 cl
Palack típusa
egyedi
Palack anyaga
üveg
Díszdoboz
nincs